Doe email in de ban en blijf gelijkertijd werken met je favoriete email & agenda programma gekoppeld met SugarCRM. Dat klinkt tegenstrijdig, of toch niet? Lees snel verder!

Email als middel, geen doel!

Ik schreef het al eerder. – post doe email in de ban- E-mail is bij veel bedrijven een doel op zich geworden. Dit in plaats van, een van de, middelen om te communiceren. We worden geleefd door e-mail en komen niet meer toe aan zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Mijn advies? Stop met interne e-mail en voer deze communicatie met CRM.

Hoe? Deze communicatie niet met email maar met activiteiten, of door het posten van en reageren op berichten bij een project in CRM. Het grote verschil, op deze wijze is de communicatie centraal vastgelegd door deze te koppelen aan het, online, klantdossier. Dit geeft gelijk invulling aan effectief & efficiënt klantgestuurd ondernemen.

Externe e-mail? Kijk kritisch naar het externe email verkeer en archiveer (relevante) e-mails bij het klantdossier in CRM. Kritisch, willen we een offerte via email versturen of gebruik maken van tools als Wetransfer.

Maar, wat is dan de – tegenstrijdige – relatie met je favoriete email & agenda programma?

Anders omgaan met email is een organisatieverandering. Het gaan werken met een nieuw CRM systeem eveneens. Kortom, een nieuwe werkwijze met een nieuw systeem. Door nu de mogelijkheid te bieden dat een ieder met zijn of haar favoriete email & agenda programma blijft werken – maar dan gekoppeld aan de nieuwe manier van werken – vergroot dit de acceptatie met zowel de nieuwe werkwijze als het nieuwe  CRM systeem.

Koppeling email & agenda programma met CRM?

Veel email programma’s bieden vandaag de dag een slimme integratie met CRM. Met niet alleen de mogelijkheid om e-mails (automatisch) te archiveren in CRM, maar ook om vanuit het email programma bijvoorbeeld een opportunity, nieuwe klant, contact dan wel een activiteit aan te maken in CRM. Met de agenda koppeling komen niet alleen de in CRM gemaakte afspraken mee maar ook de activiteiten.

Welke koppelingen biedt SugarCRM?

Favoriete email of agendaprogramma:

  • Thunderbird e-mail, Mac of Windows: uitstekende plug in met Opacus: Info Opacus plug in
  • Google agenda of apps, Mac of Windows: koppeling middels ical (standaard functionaliteit), met de Microsoft Outlook Plug in (standaard vanaf SugarCRM Professional Edition) en met de tool Info Collabspot plug in
  • Google email (gmail of apps) rechtstreeks met SugarCRM als email client of de tool Collabspot Info tool Collabspot . Microsoft Outlook, standaard plug vanaf SugarCRM Professional Edition.

Meer weten?

  • Contact: Contactformulier
  • Delen van deze informatie: