Enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten

Onderstaand in chronologische volgorde enkele gerealiseerde projecten.

Kamer van Koophandel. Scrum master, Informatieanalist en Consultant. (Oktober 2019 – heden.)  Ondernemen begint bij KVK. Wij informeren en helpen alle ondernemers. Alles wat je wilt weten over een bedrijf starten, financiering, innovatie en veel meer.

 • Als Scrum master verantwoordelijk voor de CRM agile rituelen en de coaching van het CRM team, de Product owner en de stakeholders in de transitie naar Scaled Agile op basis van een klantgerichte cultuur.
 • Als Informatieanalist verantwoordelijk voor de vertaling van informatiestromen naar oplossingen in en met CRM.
 • Als Consultant nauw betrokken bij een reeks aan strategische en tactische CRM & Customer experience programma’s.

Wigo4IT, consultant / Scrum master (juli 2018 – september 2019.) Wigo4it is een coöperatie van gemeenten op het gebied van informatievoorziening.

 • Als Scrum master verantwoordelijk voor de CRM agile rituelen en de coaching van het CRM team, de Product owner en de stakeholders in de Agile transitie.
 • Als Informatieanalist verantwoordelijk voor de vertaling van informatiestromen naar oplossingen in en met CRM.
 • Als Consultant nauw betrokken bij de realisatie van een geheel nieuwe CRM omgeving. (gekozen CRM oplossing Microsoft Dynamics CRM 365.)

RIVM, product owner / projectleider (februari 2017 – juni 2018) Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ) zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving

 • Als Product owner verantwoordelijk voor het behartigen van de stakeholder belangen en de CRM & Marketing automation requirements ophalen en beheren & voeren in de backlog en sprints.
 • Als Projectleider verantwoordelijk voor de bedrijfsbrede invoering en doorvoering van CRM en marketing automation (Spike) inclusief AVG datahuishouding.

Netherlands Aerospace Centre, CRM adviseur (2017.) Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum is het centrale instituut voor luchtvaart- en ruimtevaartonderzoek in Nederland.

 • CRM en marketing automation adviestraject met als onderdelen bepaling van de CRM strategie, selectie van de tool en advies over de invoering (gekozen CRM oplossing SugarCRM.)

Suiker Unie (Cosun), product owner / projectmanager (2016 / 2017.Suiker Unie streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Met ca. 750 medewerkers zijn we één van de meest efficiënte suikerproducenten in Europa.

 • Suiker Unie. Verantwoordelijk voor het gehele traject van de invoering van CRM voor de Nederlands, Engelse, Italiaanse en Duitse operatie. Opstellen en executie van het projectplan inclusief change management. (gekozen CRM systeem Super Office CRM.)
 • Kenniscentrum voeding en suiker, CRM consultant. Optimalisatie van het CRM systeem (CRM oplossing Microsoft Dynamics CRM.)

Ammeraal Beltech, lid van het global CRM roll out team. (2015 – 2016. Ammeraal Beltech is opgericht in 1950 en is een wereldwijde marktleider op het gebied van ontwerp, productie en fabricage van en onderhoud aan proces- en transportbanden van hoge kwaliteit met hoge prestaties, die momenteel in 150 landen verspreid over de hele wereld verkrijgbaar zijn.

 • Verantwoordelijk voor de invoering van CRM voor de Amerikaanse en Canadese organisatie. Daarnaast als functioneel beheerder diverse CRM optimalisatie trajecten voor de Europese vestigingen verzorgd. (CRM systeem Microsoft Dynamics CRM integraal gekoppeld met Microsoft NAV.)

De Staffing Groep, CRM consultant (2015. De Staffing Groep. Wij matchen professionals met de juiste organisatie, en andersom sinds 1986.

 • CRM adviestraject met als onderdelen bepaling van de CRM strategie, selectie van de CRM oplossing en advies over de invoering. (gekozen CRM oplossing Oracle CX.)

Haagse Hoge School, CRM consultant (2015 – 2016.)  De Haagse Hogeschool biedt een ruim aanbod hbo-opleidingen, masteropleidingen en post-hbo opleidingen en trainingen.

 • CRM adviestraject met als onderdelen bepaling van het programma van eisen voor een CRM oplossing en advies over de invoering. (gekozen CRM oplossing MS Dynamics CRM.)

Ministerie van Economische zaken, 

 • CRM projectleider. (2014) Bepaling requirements, selectie CRM systeem (zaakgericht werken met de module case management) en invoering & doorvoering van de CRM oplossing. (gekozen CRM systeem SugarCRM.)

DPA. Wij verbinden ambitieuze professionals met toonaangevende bedrijven. Van multinational tot rijksoverheid. Als de specialist in specialisten voor (tijdelijke) opdrachten en complexe vraagstukken. Wij bieden onze eigen 1.600 interim professionals alle ruimte om te ontdekken en te groeien

 • CRM consultant. Invoering van CRM oplossing voor de trainingsactiviteiten. (CRM systeem SugarCRM.)