Recent heb ik voor een klant de selectie (openbare aanbesteding) van een marketing automation platform verzorgd. Hier is Measuremail als winnaar uit de bus gekomen. Als volgende fase van het project heb ik, met heel veel plezier, de invoering van Measuremail begeleid. Met dank aan het projecteam van Measuremail en de enthousiaste gebruikers een succesvol traject! Graag wil ik via deze post de lezer nader kennis laten maken met Measuremail. Gastblogger Barbara de Jong, Marketing Specialist van Measuremail, neemt je mee.

Measuremail?

Measuremail is al bijna 20 jaar dé partij die organisaties ondersteunt bij het succesvol inzetten van emailmarketing en marketing automation. Dit doen we onder andere door het actief ontwikkelen én in de markt zetten van hoogwaardige marketing automation software, genaamd Spike.

Naast het ontwikkelen van software, bieden we ook diverse aanverwante services aan om van jouw marketing automation een succes te maken. Denk hierbij onder andere aan een marketing automation consultant die samen met jouw organisatie gaat brainstormen over het inzetten van complexe campagnes aan de hand van data die binnen is gekomen via diverse ingangen, zodat we samen bijvoorbeeld een hogere conversie, meer boekingen en nieuwe aanmeldingen kunnen realiseren. Kortom: samen halen we alles uit marketing automation om zo een hoger rendement te behalen.

Measuremail is gevestigd in het mooie Dordrecht met meer dan 20 medewerk(st)ers. Iedere dag staat in het teken van het laten groeien van onze software en het gelukkig maken van onze klanten. Deze klanten bevinden zich onder andere in de (semi)overheid, travel, en e-commerce met mooie namen als de Rijksoverheid, Wageningen University en Ticketveiling.nl en de Jong Intra Vakanties.

Marketing automation was nog nooit zo simpel

Spike is het marketing automation platform met precies de juiste features voor marketing- en communicatie-professionals. Je kunt met Spike je marketing automation zo simpel of complex maken als je zelf wil. Measuremail beschikt over een dedicated Spike-team dat iedere dag hard werkt aan de doorontwikkeling van onze software. Spike is vanuit het oogpunt van de marketeer bedacht en doorontwikkeld. Gebruiksgemak en veelzijdige software gaan dus hand in hand.

Daarnaast beschikt de software ook over een rechten- en rollensysteem. Voor grote complexe organisaties is dit een uitkomst, dankzij het rechten- en rollensysteem houd je altijd centraal de regie, terwijl er decentraal gebruik gemaakt kan worden van Spike.

Verschillende Spike modules.

Spike bestaat uit een aantal modules. Zo is het mogelijk om in de Flow Designer door middel van drag & drop, zowel relatief eenvoudige eenmalige campagnes als veel complexere campagnes met meerdere touchpoints over langere tijd, simpelweg bij elkaar te slepen.

In de Data Suite creëer je eenvoudig een 360° graden beeld van je ontvangers en krijg je inzicht dankzij ingebouwde metingen van gedrag en voorkeuren van je ontvangers.
Daarnaast kun je eenvoudig selecties en doelgroepen creëren die je kunt gebruiken om je communicatie te personaliseren. Op deze manier verzend je altijd de juiste boodschap naar de juiste persoon.

Gebruik onze drag and drop editor CampaignCloud voor het gemakkelijk opstellen van je professionele e-mail. Voor CampaignCloud heb je geen kennis nodig van HTML. Heb je deze kennis wel in huis en experimenteer je graag met je digitale uitingen? Maak dan gebruik van onze Content Manager met een HTML-editor waarin menig HTML-expert zijn hart op kan halen.

Uiteraard wil je ook weten hoe je campagne heeft gepresteerd en wat je kan doen om te verbeteren. Deze gegevens kun je vinden in Analytics. Niet alleen kun je hier rapportages vinden volgens de S.A.M.E.-standaard, je kunt ook meerdere campagnes met elkaar vergelijken. Zo kun je in één oogopslag zien welke campagne het best presteert. Dankzij de Click Analyzer heb je inzicht in het klikgedrag van je ontvangers.

Ik wil meer weten!

  • Measuremail? Wil je meer Spike? Bekijk dan de video’s of vraag een demo aan. Ben je benieuwd welke aanverwante services wij leveren? Bekijk deze dan op de Measuremail website. Je kunt ook direct contact opnemen met Joost van der Ham of  Maurice Stoops op +31 (0)78 – 631 33 03 of mail naar joost.vanderham@measuremail.com of maurice.stoops@measuremail.com.
  • Marketing automation? Post Marketing automation, verschillende oplossingen vergeleken. Meer weten over een marketing automation selectietraject of invoering? Stuur een email aan info@thebestcrm.nl, vul het contactformulier in of bel.
  • Deze post delen: