Wanneer SugarCRM professional en wanneer SuiteCRM voor best practice Reclameburo CRM?

Best practise reclamebureau CRM.

De best practise reclamebureau CRM is specifiek ontwikkeld voor & afgestemd op reclame-, communicatie- bureaus en tekstschrijvers. Deze is ontwikkeld in nauwe samenwerking met AdSystems Reclame, haar gebruikersvereninging en een vijftal pilot bureaus. Als CRM systeem wordt SugarCRM ingezet. best practise reclameburo CRM>>

SugarCRM Professional Edition versus SuiteCRM

Waneer nu SugarCRM Professional Edition en wanneer SuiteCRM? Voor een bedrijfskritische omgeving wordt de SugarCRM professional editie geadviseerd. Een professionele, state of the art, cloud based CRM oplossing. Meer weten over SugarCRM professional>>

  • Op Software As A Service (SaaS) basis. De beschikbaarheid van het systeem is gegarandeerd: continuïteit in het gebruik als bedrijfskritisch CRM systeem.
  • Continuïteit met SugarCRM Professional als leidende CRM vendor. Analisten als Gartner en Forrester ranken SugarCRM Professional als leidende CRM vendor en Sugar loopt voorop met innovaties & ontwikkelingen.

Echter, vanuit de praktijk gezien zijn er buro’s die geen state of the art CRM zoeken maar een meer “basale” kaartenbak als CRM systeem. Gelijkertijd wel gewoon een goed CRM systeem met voldoende functionele (groei)mogelijkheden en uiteraard te koppelen met AdSystems Reclame. Niet onbelangrijk, een gratis te downloaden tool:

suitecrm SuiteCRM?

SuiteCRM Website SuiteCRM>> is een gepimpte versie van de (eveneens) gratis SugarCRM Community Edition. Laatst genoemde kent enkele belangrijke tekortkomingen welke voor een groot gedeelte zijn opgelost met SuiteCRM. De belangrijkste verschillende tussen SuiteCRM & SugarCRM professional editie op een rijtje:

  • SugarCRM professional is op SaaS basis, Software As A Service op basis van een jaarabonnement. Suitecrm is gratis te downloaden en moet je zelf – of door derden – installeren, hosten en zorg dragen voor het (versie)beheer.
  • Functioneel zijn SuiteCRM en SugarCRM Professional Editie nagenoeg gelijk. SuiteCRM biedt in tegenstelling tot zijn gratis te downloaden tegenhanger SugarCRM Community Edition wel zaken als rapportagetooling, Workflow en een PDF manager. SuiteCRM mist t.o.v. SugarCRM professional ondermeer Mobile CRM (er is wel een betaald alternatief, bij SugarCRM professional is Mobile CRM all in.) Zaken die nu nog ontbreken zullen in de (zeer) naaste toekomst worden toegevoegd.
  • De koppeling met AdSystems werkt het zelfde als bij SugarCRM professional edition.
  • Achter SugarCRM Professional hangt een een professionele organisatie met professionele support en een gedegen productontwikkeling. Achter SuiteCRM hangt een community van enthousiaste open source CRM aanhangers.
  • De User interface van SuiteCRM is minder fraai en intuitief dan SugarCRM Professional. inmiddels versie 7, Post nieuwe user interface SugarCRM Professional versie 7>>

Samenvattend, de crux

De user interface en het SaaS model zijn de twee grote verschillen. Hierbij is de user interface een een belangrijk punt voor een CRM oplossing. Dit voor een goede gebruikersacceptatie als het efficiënt & effectief kunnen werken.

Meer weten?

  • Neem met mij contact op>>